Vloer

Het juiste type vloer voor luchtkussen transport wordt gekarakteriseerd als zijnde luchtdicht, glad en vlak. Vloeren die niet geschikt zijn kunnen tijdelijk geschikt gemaakt worden door het plaatsen van metaal- of kunststof platen. Minder geschikte vloeren leiden tot hoger luchtverbruik, meer wrijving en meer slijtage.

 

De ideale vloer is een machinaal gevlinderde betonvloer die eventueel geïmpregneerd of gecoat is.

Eventuele voegen kunnen met een geschikt siliconen product gevuld worden.

 

Als de vloer niet horizontaal is en u zware lasten verplaatst, bestaat het gevaar dat het object weg gaat glijden. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties als u niet de juiste voorzorgsmaatregelen heeft getroffen.
Wanneer u een redelijk vlakke vloer heeft kunt u gebruik maken van de interne of externe aandrijvingen om de last te controleren en af te remmen. Wij raden het gebruik van aandrijvingen aan bij lasten van meer dan 4 ton.

 

 

Om een idee te krijgen van de invloed van de vloer op het luchtverbruik wordt hier een vergelijking gemaakt tussen diverse vloeren. 1 = optimaal 10 = niet optimaal

Glasplaat  1
Epoxyvloer  1-2
Gegalvaniseerde staalplaat  1-2
Hardboard, kunstof, linoleum, gespoten spaanplaat  1-2
Betonvloer, geïmpregneerd  2
Betonvloer, onbehandeld  3-4
Betonvloer, onbehandeld , nieuw tot ca. 3 maanden  5-6
Beton, ruw en onbehandeld  8-10
Asfalt  10-15

Lucht

Het basisprincipe van luchtkussen transport is dat een dunne luchtfilm wordt gecreëerd tussen het luchtkussen en de vloer. Om dit te bereiken, dient u te allen tijde voldoende luchtdruk en flow beschikbaar te hebben. De lucht moet droog en schoon zijn. Manometers zijn op vrijwel alle installaties gemonteerd om dit te monitoren.

Onvoldoende luchttoevoer resulteert in hogere wrijving, meer slijtage en zelfs het niet functioneren van het systeem.

INFORMEER UW CONTACTEN OVER DEZE PAGINA