Ontdek de mogelijkheden van luchtkussentransport

Luchtkussen platform met een capaciteit van 60 ton.

NKT Cables GmbH

Luchtkussentransport

Waarom luchtkussen transport en hoe werkt het eigenlijk?

Het lucht-film principe is relatief eenvoudig, maar ongelooflijk effectief. Luchtkussens, vervaardigd uit een flexibel membraan worden voorzien met over het algemeen 1 tot 4 bar perslucht. Doordat de lucht “lekt” met een gecontroleerde snelheid, ‘zweeft’ het luchtkussen een paar tiende van een millimeter van de vloer. Op dit punt is de wrijvingscoëfficiënt voldoende gereduceerd om de last nagenoeg wrijvingsloos te bewegen. Doorgaans kan een 50.000 kg last worden bewogen met slechts 50 kilo kracht en kan op de millimeter nauwkeurig gepositioneerd worden.
Om ervoor te zorgen dat luchtkussentransport goed functioneert, dient de vloer luchtdicht, glad en vlak te zijn. Raadpleeg daarom hier de gedetailleerde informatie over vloeren en perslucht.

Toepassingen van luchtkussen transport

Luchtkussens kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen. Eenvoudige transportsystemen tot de meer ingewikkelde transporteurs worden nu regelmatig gebruikt in sectoren zoals lucht- en ruimtevaart, spoorwegen, kernenergie, theater en veel productie toepassingen. Met behulp van draaitafels met een extreem lage bouwhoogte en lage onderhoudskosten is het ook een ideale oplossing voor het roteren van objecten.

Bekijk hier  onze Algemene Brochure en wanneer u vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op

Daniëlle van de Schoot
Daniëlle van de Schoot
Sales & Marketing

Aerofilm Systems op televisie

Bekijk hier de aflevering van RTL Transportwereld die aandacht besteedt aan de diverse toepassingsmogelijkheden van luchtkussen transport bij Aerofilm Systems B.V.
Hierbij wordt de ongelofelijke kracht van lucht getoond.