Flexibele zitsystemen voor sportarena's en andere complexen

De meeste van de grote nieuwbouw sportarena's en middelgrote stadions worden gebouwd als multifunctionele locaties. De mogelijkheid om meer evenementen te organiseren dan alleen de sport wedstrijden, maakt deze kapitaalinvestering economisch interessanter. Veel oude stadions worden ook geüpgraded met flexibele zitsystemen om verschillende opstellingen mogelijk te maken voor andere evenementen dan waarvoor ze oorspronkelijk waren gebouwd.

Luchtkussen-technologie wordt vaak gebruikt om de zware zitsystemen snel en gemakkelijk te verplaatsen en om verschillende stadionopstellingen te creëren.

We hebben al veel Luchtkussen Beams en Geïntegreerde Luchtkussen Systemen geleverd om grote en kleine locaties flexibeler te maken en dus financieel aantrekkelijker voor stadion eigenaren.

Grote en middelgrote stadions en arena's

Stadions met een capaciteit van meer dan 10.000 zitplaatsen hebben ofwel volledig vaste zitsystemen of een combinatie van een vast onderdeel (bovenste ringen) en beweegbare zitmodules in het onderste gedeelte. De laatste categorie is al ontworpen om luchtkussen techniek toe te kunnen passen om meerdere stoelopstellingen te hebben voor verschillende evenementen.

Het London Stadium wordt bijvoorbeeld zowel gebruikt als thuisstadion voor het West Ham United voetbalteam, maar kan ook geschikt worden gemaakt voor atletiekwedstrijden en concerten. De voetbalfans willen zo dicht mogelijk bij de actie zitten, dus alle 66.000 stoelen moeten in het stadion geplaatst zijn. Wanneer het stadion atletiek wedstrijden organiseert, moet het zitsysteem worden ingetrokken om de atletiekbaan vrij te maken. In concertmodus worden de meeste zitsystemen verwijderd om zoveel mogelijk ruimte te hebben voor de toeschouwers op het veld.

In dit geval heeft het onderste deel van het zitsysteem een Geïntegreerde Luchtkussen Systemen onder de zitmodules zodat het systeem van 45.000 kg kan zweven. Beweging van deze zware modules kan nu snel, gemakkelijk, zeer nauwkeurig en met weinig kracht worden uitgevoerd.

Kleinere locaties

Locaties met een capaciteit van minder dan 10.000 zitplaatsen bestaan uit vaste, flexibele module- of flexibele telescopische zitsystemen. Deze stadions moeten vaak een flexibele opstelling van de stoelen hebben voor een verscheidenheid aan evenementen die plaatsvinden. Belangrijk is dat ze de set-up snel en kosteneffectief kunnen veranderen.

De flexibele modulesystemen zijn meestal uitgerust met een Geïntegreerde Luchtkussen Systemen, maar kunnen ook worden verplaatst op een Modulair luchtkussensysteem. Flexibele telescopische zitsystemen worden vaak verplaatst op Luchtkussen Beams.

Bij het verplaatsen van machines met een gewicht van meer dan 4.000 kg adviseren wij om Externe Aandrijvingen te gebruiken om de lading correct en veilig te regelen.

Wat krijg je

Welke luchtkussenoplossing u ook kiest, wij leveren een compleet plug-and-play-systeem waarmee het zitsysteem kan zweven. Indien nodig leveren we ook de aandrijvingen om het zitsysteem snel op zijn plaats te krijgen.

We kunnen uw personeel trainen in het correct werken met de luchtkussen systemen of assisteren tijdens de daadwerkelijke overgangen.

Aerofilm Systems kan ook het luchtkussen systeem onderhouden, geplande inspecties uitvoeren en snel reserveonderdelen uitleveren indien nodig.

Luchtkussen oplossing

Over het algemeen raden we aan om Geïntegreerde Luchtkussen Systemen te gebruiken in grote stadions met zware zitsystemen (> 10.000 kg). Externe Aandrijvingen kunnen worden gebruikt voor de beweging en positionering.

Lichtere zitmodules of telescopische systemen (1.000 - 10.000 kg) kunnen worden verplaatst met ofwel Geïntegreerde Luchtkussen Systemen, Luchtkussen Beams of met een Modulair Luchtkussen Systeem. De laatste twee systemen kunnen eenvoudig worden opgeborgen als ze niet worden gebruikt. Verplaatsing van lagere gewichten kan handmatig worden gedaan, maar boven de 4.000 kg bevelen we sterk aan om Externe Aandrijvingen te gebruiken om de lading op een veilige manier te verplaatsen. 

Waarom zou u een luchtkussen systeem gebruiken?

  • Maakt uw stadion flexibeler, genereert meer inkomsten
  • Verkort de doorlooptijd voor de verschillende opstellingen
  • Vereist minder personeel omdat er niet afgebroken en opgebouwd hoeft te worden
  • Kost minder dan de traditionele transportmethoden
  • Ergonomische verplaatsing door de lage wrijving
  • Geen puntbelasting, dus geen schade aan de vloer
  • Vrijwel geen slijtage
  • Geen schadelijke uitlaatgassen
  • Compact ontwerp

INFORMEER UW CONTACTEN OVER DEZE OPLOSSING