Modulaire transportsystemen

Wanneer wordt een luchtkussen transportsysteem gebruikt?

Luchtkussen transportsystemen zijn ontworpen om zware lasten / objecten van verschillende soorten en formaten intern te verplaatsen.   Voor een luchtkussen transportsysteem bestaat geen gelijkwaardig alternatief, deze technologie bespaart namelijk veel tijd en kosten. De investering is relatief laag, het proces veilig en het resultaat effectief. Dankzij het modulaire ontwerp, waardoor het systeem direct inzetbaar is voor diverse logistieke doeleinden, is dit luchtkussen transportsysteem zeer geschikt voor het zware werk!

In de slide show hierboven ontdekt u de vele toepassingsgebieden van onze modulaire luchtkussen transportsystemen.

Hoe werkt het precies?

Voor een maximale stabiliteit dienen ten minste drie luchtkussen modules (bij voorkeur vier) onder de last geschoven te worden en op zodanige wijze dat het gewicht van de lading relatief gelijkmatig over de luchtkussen modules verdeelt is. De luchtkussen modules moeten dan worden aangesloten op de besturingseenheid, die op zijn beurt is aangesloten op het persluchtsysteem. Met behulp van de luchtdrukregelaars wordt de luchtdruk geleidelijk verhoogd totdat de modules de last van de grond heffen. 

Op deze manier wordt er een dunne film van lucht gevormd onder de modules. Het object “zweeft” nu op deze film van lucht, vrijwel wrijvingsloos en is eenvoudig te verplaatsen en precies te positioneren in iedere horizontale richting.

Voordelen ten opzichte van conventionele systemen:

  • Mogelijkheid om zware voorwerpen tussen hallen te verplaatsen waar kranen niet kunnen komen
  • Geen vaste installatie in het gebouw nodig
  • Het systeem is niet veel groter dat het object wat verplaatst dient te worden
  • Geen puntbelasting 
  • Er is geen vloerslijtage vanwege de lage wrijving
  • Verplaatsing van het object kan op de millimeter en in iedere horizontale richting 

Bent u geïnteresseerd in wat wij u kunnen bieden of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Stephan de Rooij
Stephan de Rooij
Sales Manager

Een korte uitleg over hoe ons modulair luchtkussen transportsysteem werkt. Uitgezonden door RTL Transport op 1 november 2009.